Без никакви проблеми Ливърпул срази Борнемут с 3:0 на неговия „Вайталити Стейдиъм” и направи нова крачка към мечтаната титла. 

Мърсисайдци доминираха, за да спечелят за 15-и път в първите 16 мача от сезона и да увеличат актива си до 46 точки. Те водят с 11 пред Лестър и 14 пред Манчестър Сити макар и с мач повече от тях. 

Мохамед Салах и Наби Кейта се отчетоха с по гол и асистенция за успеха, който бе 5-и пореден срещу Черешките при голова разлика 17:0 в тези мачове. 

За отбелязване е и първата суха мрежа на Ливърпул след 13 поредни мача с попадение. Последният път, когато мърсисайдци не допуснаха гол бе в края на септември срещу Шефилд Юнайтед. 

Юрген Клоп продължи с ротациите и направи цели 7 промени от победата над Евертън. Голямата новина бе, че Садио Мане остана на пейката, докато Мо Салах и Роберто Фирмино се завърнаха в атака. Джо Гомес пък се появи в защита, а Джорджинио Вайналдум изобщо не бе в групата. За домакините стартираха Саймън Франсис и Райън Фрейзър на местата на Адам Смит и Хари Уилсън. 

Началото бе спокойно, темпото не много високо и затова не се случваше нещо кой знае какво. Гостите имаха притежанието и в 7-ата минута Мо Салах все пак стреля към далечния ъгъл, но Рамсдейл спаси. 

Черешките опитваха да действат на контра и при една ситуация Доминик Соланке бе изведен отляво, опита удар, но след рикошет в Ловрен се стигна до корнер. Все пак след средата на полувремето темпото се вдигна. Салах стреля с глава, но без да затрудни Рамсдейл. 

Ван Дайк спря Соланке при една опасна ситуация за домакините, преди Нейтън Аке да избие от краката на Салах, но при ситуацията получи травма в бедрото и напусна. И това се оказа важно, защото малко след това гостите вкараха. Джордън Хендерсън даде отличен дълъг пас зад защитата, там Окслейд-Чембърлейн се измъква и от въздуха отклони покрай Рамсдейл за 1:0. 

Последва смяна и за Ливърпул заради проблем на Ловрен преди да се стигне и до втория гол за хората на Юрген Клоп. Салах получи в наказателното поле и когато бе заобграденот трима, чукна с пета зад себе си, за да изведе Наби Кейта, който от чиста позиция не пропусна и се разписа. 

В добавеното време на първото полувреме гостите пропуснаха да вкарат отново след корнер, а след паузата продължиха да контролират мача без абсолютно никакви проблеми. 

Кейта накара Рамсдейл да спасява удара му преди в 54-ата минута да изведе отлично Мохамед Салах, който пусна топката покрай вратаря за 3:0. Това бе 7-и гол в 5-ия мач на нападателя срещу южняците и 63 в първите му 100 срещи във Висшата лига.  

Това окончателно реши двубоя и в следващите минути не се случи нищо кой знае какво, защото контролът на гостите бе пълен. Рамсделй спаси удар на Фирмино, а в края и младокът Къртис Джоунс бе близо до попадение, но ударът му от въздуха не бе точен. Хендерсън също стреля опасно от свободен удар, но нов гол не падна. 

Борнемут – Ливърпул   0:3

0:1 Окслейд-Чембърлейн 35
0:2 Кейта 44
0:3 Салах 54

Борнемут: Рамсдейл, Франсис, Мефам, Аке (34 Симпсън), Рико, Фрейзър, Лерма, Билинг (58 Л. Кук), Грьоневелд, Соланке, К. Уилсън (64 Гослинг)
Ливърпул: Алисон, Гомес, Ловрен (40 Александър-Арнолд), Ван  Дайк, Робъртсън (76 Джоунс), Милнър, Хендерсън, Кейта, Салах, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино