Европейският клубен шампион Ливърпул продължава с феноменалното си представяне във Висшата лига, след като победи с 2:0 Шефилд Юнайтед на "Анфийлд".

По този начин мърсисайдци са без загуба в първенството точно от една календарна година. За последно "червените" паднаха на 3 януари 2019 г. с 1:2 от Манчестър Сити на "Етихад".

От тогава изминаха 37 мача, от които Ливърпул спечели 32, а 5 завършиха наравно. "Очевидно е, че това е добро постижение. Но целта ни срещу Шефилд не беше да удължим серията, а да победим. Момчетата се представиха невероятно и контролирахме мача напълно. Щастлив съм и се гордея с отбора. Не трябва да приемаме успехите за даденост. Още не сме изпълнили целите си", заяви мениджърът Юрген Клоп.

На "Анфийлд" Ливърпул е още по-страховит. Никой не е побеждавал мърсисайдци за първенство в тяхната крепост от 51 мача насам. Това е най-дългата серия в Топ 5 на първенствата в Европа. След "червените" се нареждат Ювентус (29), Барселона (21) и Лил (14), които са далеч назад.

За последно Кристил Палас победи Ливърпул на "Анфийлд". Това стана през април 2017 г. с 2:1. През този сезон възпитаниците на Клоп имат 11 победи от 11 мача у дома във Висшата лига.