Ливърпул е Ливърпул независимо в какъв състав е! Страхотен гол от тинейджър помогна на Червените отново да се окажат непреодолимо препятствие за градския съперник Евертън и да го елиминират от ФА Къп след успех с 1:0 на „Анфийлд“. Поражението е сериозно унижение за Карамелите, които вече в 21 мача нямат победа над опонента си. 

Младокът Къртис Джоунс реализира в средата на второто полувреме попадение, което ще помни дълго, за да донесе успеха на хората на Юрген  Клоп, които продължават в 4-ия кръг на турнира. 

Карамелите играха добре до почивката и пропуснаха няколко отлични ситуации, след  което бяха наказани за пропуските си, след като младоците на домакините подобриха играха си в хода на мача. 

Юрген Клоп очаквано даде почивка на някои от звездите си, като направи 9 промени от победата над Шефилд Юнайтед. Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд и Андрю Робъртсън изобщо не бяха в групата, докато Садио Мане бе резерва. Новото попълнение Такуми Минамино започна. 

За гостите имаше само 2 промени от поражението срещу Манчестър Сити, като Морган Шнайдерлен и Тио Уолкот замениха Фабиан Делф и Том Дейвис. 

След равностойни първи минути Карамелите стигнаха до чиста ситуация, когато Уолкот бе изведен зад защитата на домакините, не успя да овладее в наказателното поле, но топката се оказа на крака на Калвърт-Люин, който стреля остро, но в средата на вратата и Адриан успя да спаси с крак по страхотен начин. 

Последва контузия за Джеймс Милнър, което наложи влизането на Ясер Ларуси в игра. В 12-ата минута Адриан се отчете с още едно спасяване, след като Холгейт стреля с глава след статична ситуация, но вратарят отново се справи. 

Последваха по-спокойни минути преди в 27-ата Уолкот да намери Ричарлисон на отлична позиция, но отново Адриан бе страхотен и отрази удара с крак, а малко след това Калвърт-Люин се размина, като не успя да стреля с глава. Едва в 34-ата минута Червените стигнаха до опасно положение, но Минамино не успя да засече във вратарското поле подаването на Ориги. 

В 39-ата минута Калвърт-Люин стреля на сантиметри встрани от целта, преди Пикфорд да отрази с върха на пръстите си изстрел на Ориги, който обаче в началото на атаката бе в засада, така че дори и да бе вкарал попадение нямаше да има. В добавеното време Евертън пропусна още една ситуация и така паузата дойде при 0:0. 

Втората част започна с удар  на Шнайдерлен над вратата, преди Уилямс да стреля опасно за Ливърпул отдалеч, но Пикфорд се справи. След един час игра Анчелоти направи двойна смяна и промени формацията на отбора си в опит да стигне до победа. 

Ливърпул обаче играеше по-добре след почивката, като установи контрол върху мача, макар и чистите ситуации да не бяха много. В 69-ата минута Ориги стреля опасно отдалеч, преди Червените да поведат със страхотен гол. 

Къртис Джоунс получи на границата на наказателното поле, малко вляво от вратата, след  което стреля страхотно към далечния ъгъл и прати топката точно под гредата, без да остави шансове на Пикфорд. Великолепно изпълнение на 18-годишния младок! 

Евертън не успя да реагира добре след попадението. Шнайдерлен стреля много неточно след корнер, но като цяло домакините продължиха да имат контрол върху мача. В добавеното време Мойс Кийн можеше да изравни, но от трудна позиция стреля неточно и това бе всичко за гостите. 

Ливърпул – Евертън 1:0

1:0 Джоунс 71

Ливърпул: Адриан, Милнър (9 Ларуси), Гомес, Филипс, Уилямс, Лалана, Чиривея, Джоунс, Елиът (79 Брюстър), Минамино (70 Окслейд-Чембърлейн), Ориги
Евертън: Пикфорд, Колман (63 Кийн), Холгейт, Мина, Дин, Сидибе, Сигурдсон (63 Делф), Шнайдерлен, Уолкот (79 Бернард), Калвърт-Люин, Ричарлисон