Шросбъри бе на крачка да бие шута на Ливърпул от ФА Къп на Англия. Срещата на стадион “Монтгомъри Уотърс Медоу” от четвъртия кръг на турнира завърши 2:2, но домакините бяха близо до сензацията.

Ливърпул дръпна с 2:0, но домакините изравниха, а дори можеха да направят и пълен обрат. Все пак "червените" оцеляха и ще имат възможност да преодолеят този съперник в преиграването на "Анфийлд".

Трябва да се отбележи, че Юрген Клоп бе направил цели 11 промени в състава си от срещата с Уувс през седмицата, като бе дал шанс на повечето си резервни играчи и юноши.


Ливърпул започна здраво мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Юрген Клоп бе заложил на повечето си резерви, но те в първоначалните минути правеха каквото си пожелаят на терена и не даваха никакъв шанс на колегите си от Шросбъри.

В 10-ата минута Минамино се озова на чиста позиция, но изпусна. Пет минути по-късно Ливърпул заслужено вкара. Тогава Чиривела намери хитро Къртис Джоунс, който опъна мрежата за 0:1. Това бе второ попадение на Джоунс, който в предния кръг наказа и Евертън.

Червените изцяло доминираха, но в 25-ата минута едва не подариха гол на домакините. Тогава Фабиньо сгреши детински и подари топката на Гос, който продължи към Уоли, но той не успя да преодолее Адриан.

Това положение даде импулс в играчите на Шросбъри и те успяха да изнесат топката в половината на Ливърпул. В края на полувремето с пропуск за домакините отново се отчете Шон Уоли.

Второта част започна с автогол на Доналд Лав от състава на Шросбъри. В 46-ата минута Уилямс центрира в наказателното поле, на домакините, където Доналд Лав по кориозен начин прати топката в собствената си врата за 0:2.

Най-изненадващо Шросбъри взе инициативата и отново стигна до чисти положения, но те бяха профукани от Ланг и Лорен. Така се стигна до 65-ата минута, котано домакините намалиха след дузпа за нарушение срещу Лорен.

Зад топката застана резервата Джейсън Къмингс и вкара за 1:2. Шросбъри продължи да атакува и десет минути по-късно сензационно изравни. Тогава Ловрен сгреши и позволи на Къмингс да направи 2:2.

До края и двата отбора имаха шанс да вкарат, но в крайна сметка не се стигна до ново попадение и ще има преиграване на "Анфийлд".

Шросбъри - Ливърпул 2:2

Голмайстори:

0:1 - Джоунс (15)
0:2 - Лав (46-авт)
1:2 - Къмингс (65-д)
2:2 - Къмингс (75)

Шросбъри: О’Лиъри, Лав, Уилямс, Ебанкс-Ландел, Пиер, Голборн, Норбърн, Гос, Лорен, Уоли, Ланг

Ливърпул: Адриан, Уилямс, Матип, Ловрен, Ларуси, Чиривела, Фабиньо, Джоунс, Елиът, Минамино, Ориги