Ливърпул направи поредна крачка към мечтаната титла и след 2:0 над Уест Хям в Лондон, вече води с 19 точки! 

Макар и да имаха известни проблеми, мърсисайдци логично стигнаха до успеха в отложения двубой, за да запишат 15-а поредна победа и общо 41-и мач без загуба във Висшата лига. 

Мохамед Салах се отчете с гол и асистенция, а Алекс Окслейд-Чембърлейн също се разписа и така хората на Юрген Клоп вече имат 70 точки. Така от оставащите си 14 мача те се нуждаят от едва 24, за да триумфират като шампиони. 

Чуковете имаха своите моменти в мача, но не им достигна класа, за да стигнат до попадение и с 23 точки остават сериозно замесени в битката на дъното. 

За домакините Лукаш Фабиански и Робърт Снодграс се завърнаха, но изненадата бе включването на 19-годишния Джереми Нгакиа, който бе десният уинг-бек във формацията на Чуковете. За Червените Дивок Ориги замени контузения Садио Мане. 

Още в първите минути гостите създадоха напрежение пред вратата на лондончани, но не успяха да стигнат до добри положения, въпреки доминацията си при владеенето на топката и центриранията, които направиха. 

Уест Хям създаде добра атака в 15-ата минута, но ударът на Лансини, който бе неточен, бе и от засада. Последваха минути, в които пред двете врати не се случваше нищо особено. 

В 25-ата минута Ливърпул получи отличен шанс. Фирмино задържа добре топката и подаде на Салах, който пък изведе включилия се Робъртсън. Левият защитник успя да стреля над Фабиански и бе на път да отбележи, но в последния момент Иса Диоп успя да се върне и да избие от голлинията. 

В 33-ата минута обаче, гостите стигнаха до дузпа. Фирмино се спрани с една трудна топка и намери Ориги, който бе съборен от Диоп. ВАР потвърди решението и Мохамед Салах реализира от бялата точка, за да даде аванс на гостите. Това бе неговият първи гол в Лондон след 9 поредни „сухи“ мача в столицата. 

Последва неточен удар на Окслейд-Чембърлейн, а почивката в крайна сметка дойде при аванс за Ливърпул. 

След нея Лансини не успя да уцели топката от чиста позиция, а Фирмино накара Фабиански да спасява преди в 52-ата минута Ливърпул да удвои преднината си. Уест Хям изпълни корнер, при който обаче топката бе избита и Салах даде началото на контраатака. Египтянинът получи от Хендерсън, след което видя свободния Окслейд-Чембърлейн, който не сбърка и вкара за 2:0. 

Лондончани отговориха с добър удар на Снодграс, с който обаче Алисон се справи. В 58-ата минута Огбона не успя да намери мрежата след удар с глава, при който определено трябваше да се справи по-добре. 

Чуковете се подобриха, но в 67-ата минута Ориги накара Фабиански да спасява диагоналния му шут. В 71-ата минута късметът покри гостите. Райс стреля силно, Алисон изби, а Трент Александър-Арнолд не успя да избие и след неговата намеса топката се отби от страничната греда. 

Последва многоходова атака на гостите, завършила с удар на Салах с глава, но покрай вратата. В 78-ата минута Салах стреля в гредата след добър удар, а домакините застрашиха Алисон след удар с глава на Райс, но бразилецът изби. 

В крайна сметка до края не се случи нищо кой знае какво и Ливърпул постигна очаквана победа по пътя към титлата. Това бе 22-и пореден мач в сряда, в  който отборът не губи в първенството, записвайки 16-а победа в тези срещи. 

Уест Хям – Ливърпул 0:2

0:1 Салах 35 дузпа
0:2 Окслейд-Чембърлейн 52

Уест Хям: Фабиански, Нгакиа, Диоп, Огбона, Кресуел, Масуаку, Нобър, Райс, Снодграс, Лансини (69 Форналс), Алер
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (78 Кейта), Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн (86 Джоунс), Салах, Фирмино, Ориги (69 Фабиньо)