Младият защитник на Ливърпул Сеп ван ден Берг си призна, че е отказал оферти от Байерн Мюнхен и ПСВ Айндховен, преди да замени Цволе с мърсисайдци през лятото.

"Преди година пред мен се появи шансът да отида в Байерн, ПСВ или Ливърпул. Бях изумен, че толкова големи клубове ме искат и смятах, че ПСВ е най-добрата опция за мен, тъй като съм фен на клуба от дете", заяви ван ден Берг пред вестник "Мирър".

"Но когато Ливърпул излезе с оферта за мен, вече знаех къде ще отиде, защото мога да опиша чувствата си към този клуб като "мега". Това е толкова голям клуб и в същото време тук се чувстваш като част от едно голямо семейство.

"Заради Юрген Клоп и визията му, аз имам възможността да играя срещу най-добрите нападатели в света по няколко пъти в седмицата. Той ме пуска в тренировките срещу Мо Салах, Роберто Фирмини и Садио Мане."

"Това е нещо, за което само можех да си мечтая в миналото. Тези момчета наистина са сред най-добрите нападатели в света. Да, трудно е. Но когато играеш всяка седмица срещу тях, започваш да научаваш някои неща и ставаш по-добър", допълни 18-годишният ван ден Берг.