Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е останал шокиран от новината, че УЕФА изважда Манчестър Сити от европейските клубни турнири за два сезона.

"Беше голям шок за мен, абсолютно "уау". Но аз мога да говоря само за футбол. Сити направи изключителни неща на терена. Останалото - нямам представа. Наистина съчувствам на Пеп и на играчите му.Те ще обжалват, затова ще видим какво ще стане. Очевидно е нещо сериозно. Но футболът на Манчестър Сити е изключителен и винаги ще бъде такъв", заяви Клоп.

Германският специалист коментира и трудната победа с 1:0 над опашкаря Норич, позволила на мърсисайдци да дръпнат с цели 25 точки на върха.

"Беше труден мач поради куп причини. Вятърът, организацията на съперника и начинът, по който играха през първото полувреме. Влизането на Фабиньо беше важно за нас. Садио беше свеж и ни помогна да спечелим."

"Разликата на върха е нереална и наистина не я разбирам. Не съм бил в подобна ситуация преди това. Толкова е трудно и затова авансът ни е нещо изключително. Спечелихме, това са още три точки към нашия актив", допълни Клопо.