Безапелационният лидер в английската Висша лига Ливърпул няма как да остане "капо" този сезон заради плъзналия по целия свят коронавирус и ще бъде провъзгласен за шампион, успокои феновете на клуба авторитетният вестник The Telegraph.

Вчера вестник The Independent гръмна с прогнозата, че спирането на футбола в Англия до началото на месец април може да доведе да анулиране на целия сезон, което ще е огромна несправедливост спрямо "червените".

В момента момчетата на Юрген Клоп водят с космическите 25 точки на шампиона Манчестър Сити и се нуждаят само от още две победи, за да грабнат първата си титла след 30 години чакане.

The Telegraph пише, че мърсисайдци със сигурност ще вземат заслужената титла, независимо от това дали останалите мачове от сезона се играят.

Клубовете от Висшата лига нямат яснота дали сезонът ще бъде подновен в началото на април. Повечето от тях настояват шампионатът да бъде довършен, но има и такива, които искат сезонът да бъде анулиран. За нулев сезон са Тотнъм и Уест Хям.

Има също така вариант, при който няма да има изпаднали и следващият сезон ще започне с 22 отбора - 20-те настоящи участника в елита плюс Лийдс и Уест Бромич, които са убедителни лидери в Чемпиъншип.