Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа след равенство 1:1 срещу Зрински Мостар на ревнша, игран в Босна и Херцеговина.

На стадион "Пекара" в Широки брег Клаудиу Кешеру откри резултата в 24-ата минута след отлична асистенция на Марселиньо.

В продължението на сблъсъка Билбия изравни за 1:1 след груба грешка на вратая Хорхе Броун и с общ резултат 2:1 разградчани се класираха напред. Като цяло срещата беше изключително скучна и положенията пред вратите се брояха на пръстите на едната ръка.

В спор за класиране за груповата фаза на Лига Европа Лудогорец ще срещне грузинския Торпедо Кутаиси, който елиминира драматично албанския Кукес. Това стана след 5:2 в първия мач и 0:2 на реванша. Двубоите ще се играят на 23 и 30 август, като Лудогорец е гост в първия дуел. 


Зрински започна мача шеметно и още преди да е изтекла минута игра Билбия отправи мощен удар, насочен точно под горната греда.  Топката обаче профуча над целта.

После Лудогорец пое контрола върху сблъсъка и владееше кълбото търпеливо. Малко по-късно Рафаел Форстър пробва силен удар от фаул, но в аут. След четвърт час игра българският отбор не поведе като по чудо.

Баришич допусна голяма грешка при изнасянето и подари топката на Вандерсон. Бразилската звезда на разградчани изведе Клаудиу Кешеру на стрелкова позиция. Ударът на румънския национал в близкия ъгъл обаче не попадна в целта.

После изстрел на Натанаел по земя също излезе в аут, за да се стигне до 24-ата минута. Тогава Марселиньо навърза двама противници и намери Кешеру. Той с хубав удар и последвал рикошет откри резултата и до голяма степен сложи точка на спора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=092fccb115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края на полувремето гостите играха спокойно и в самия край Кешеру можеше тотално да убие интригата. Румънският национал беше изведен от Марселиньо, но вратарят спаси изстрела му. 

В началото на второто полувреме Станич проби по левия фланг и центрира успоредно на голлинията. Козмин Моци докосна леко кълбото, след което нямаше кой да го добута във вратата. От последвалия корнер защитата на разградчани се справи.

После мачът беше изключително апатичен и двата отбора вече го доиграваха. В 69-ата минута Вандерсон можеше да удвои преднината за гостите. Той беше изведен на отлична позиция, но Стойкович се хвърли в краката му и блокира удара. Топката се върна в бразилеца, който с технично отиграване пробва да прехвърли всички, но защитник изчисти от голлинията.

В продължението Билбия изравни след фрапантна грешка на вратаря Хорхе Броун, но това не повлия на крайния изход.

Зрински - Лудогорец 1:1 (1:2 общ резултат)

Голмайстори: 0:1 Кешеру (24), 1:1 Билбия (90)

Зрински: 12. Солдо, 97. Кадишич, 27. Яковлевич, 6. Баришич, 16. Стойкич (78-Пезер), 7. Циряк, 44. Рустемович, 17. Тодорович, 66. Совшич (46-Йович),  32. Станич (61-Филипович), 99. Билбия
Треньор: Б. Слишкович

Лудогорец: 33. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро (89-Недялков), 88. Вандерсон, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан (73-Лукоки), 28. Кешеру (86-Горалски)
Треньор: П. Аутуори

Стадион: "Пекара", Широки брег
Съдия: Бас Найхуйс (Холандия)
Жълти картони: Баришич, Шовшич (Зрински); Кампаняро (Лудогорец)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=bd43a07feb" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>