Лудогорец постигна лесна победа с 4:0 над Торпедо Кутаиси в реванша от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа и след общ резултат от двата мача 5:0 "орлите" постигнаха целта си и са в групите на втория по сила евротурнир.

Това бе и най-силният мач за момчетата на Пауло Аутуори от доста време насам и отборът най-после се поотпусна в офанзивен план и успя да вкара повече от едно попадение с колкото обикновено печели напоследък мачовете си.

Мисиджан откри в 6-ата минута, а в 37-ата Кампаняро удвои аванса на домакините. Отново последният се разписа в 59-ата минута, а Вандерсон също записа името си сред голмайсторите три минути след това.

Новите попълнения Брандао и Махлангу не попаднаха в групата на "орлите" за този мач, тъй като още не са готови физически. Въпреки това обаче преди самата среща те бяха представени пред феновете.

За гостите пък като титуляр игра бившият бранител на Ботев Пловдив Лазар Марин.


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 6-ата минута те стигнаха до така желаното ранно попадение. Кешеру подаде топката към Мисиджан, който с много техничен удар я прати в мрежата на Квасхвадзе, след като преди това рикошира в левия страничен стълб.

Броени минути след това домакините направиха страхотен пропуск Мисиджан бе намерен от Вандерсон и от чиста позиция прати топката в аут и пропусна да удвои аванса на тима си.

В 20-ата минута Сисиньо излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. Последва нов негов удар, който също бе спасен. Минута след това грузинците отговориха с греда на Лачни.

В 26-ата минута Вандерсон излезе очи в очи с вратаря и направи сериозен пропуск, но все пак Лудогорец стигна до втори гол в 37-ата минута. Вандерсон центрира от корнер и Кампаняро с глава засече топката, но стражът на противника спаси. При добавката обаче той не сгреши.

Второто полувреме започна скучновато и през първите минути от него не се създаде нищо кой знае колко интересно пред двете врати, което бе логично с оглед на добрата преднина на Лудогорец и липсата на каквато и да е интрига.

В 59-ата минута Вандерсон намери непокрития Кампаняро, който вкара втория си гол в мача и така направи резултата класически. Точно три минути след това Мисиджан се справи с Марин и намери намиращия се на добра позиция Вандерсон, който също се разписа. 

В 75-ата минута Натанел пропусна да увеличи аванса на домакините, а до края срещата просто се доиграваше. 

ЛУДОГОРЕЦ - ТОРПЕДО КУТАИСИ 4:0
1:0 Мисиджан 6
2:0 Кампаняро 37
3:0 Кампаняро 59
4:0 Вандерсон 62

Лудогорец: Ренан, Недялков, Моци, Кампаняро, Вандерсон, Дяков (72 - Горалски), Мисиджан (70 - Лукоки), Сисиньо, Натанаел, Кешеру, Марселиньо

Торпедо Кутаиси: Квасхвадзе, Азатски, Марин, Кобахидзе, Цинцадзе, Гегечкори, Куталия (46 - Дафе), Хлинка, Долидзе, Капанадзе, Лачни (58 - Кухиянидзе)