Освободен ли е бил спортният директор на Лудогорец Методи Томанов или сам си е тръгнал? Дълги години бившият футболист на ЦСКА бе най-важната спортно-техническа фигура в клуба и с точното си око и трансфери има голяма заслуга за седемте поредни титла и пробива в Европа. Точно затова като гръм от ясно небе дойде новината за раздялата между двете страни.

От Лудогорец обявиха, че той е "освободен от поста с решение на Управителния съвет на клуба". Според главния мениджър и треньор Пауло Аутуори, който след мача с Левски на 20 октомври си тръгва, ситуацията е друга и Томанов сам е подал оставка. Това бразилецът сподели пред extra.globo.com. В свое изказване той казва, че няма да е етично да остане, след като довелия го в клуба човек вече го няма. Близки до Томанов твърдят, че на няколко пъти той е искал да напусне клуба. Затова негово доброволно оттегляне от Лудогорец не е изключено, пише "Тема спорт".  

Вчера пък се появиха информации, че от разградския клуб обмислят да поканят Димитър Димитров за спортен директор на мястото на Методи Томанов. В момента Херо е начело на казахстанския Иртиш.