ЦСКА остава в играта за титлата, след като победи Левски с 2:0 в двубой от плейофите на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

Двата отбора си размениха по едно полувреме, като "сините" могат да съжаляват, че не успяха да поведат в първата част на мача. През вторите 45 минути "армейците" вдигнаха темпото и сътвориха няколко добри положения и успяха да поведат, благодарение на Тиаго Родригес (70'), който се разписа от пряк свободен удар. Евандро Да Силва (86') пък оформи крайния резултат.

Така интригата за титлата остава жива до последния кръг в първенството, тъй като разликата между ЦСКА и Лудогорец продължава да бъде една точка, след като разградчани победиха Ботев Пловдив с 2:0. Левски пък остава бетониран на третото място и ще играе бараж за Лига Европа. 


Символичните домакини започнаха по-добре срещата, като още във втората минута Божидар Чорбаджийски се намеси решително след опасно центриране на Иван Горанов, за да се стигне до корнер в полза на Левски, след който Витаутас Черниаускас боксира неумело, но "сините" не се възползваха. 

В 7-ата минута Нуно Рейш насочи с глава след центриране от ъглов удар на Давиде Мариани. Черниаускас обаче се намеси, стотни преди дебнещият Станислав Костов да се опита да чукне топката и да я прати във вратата.

В 14-ата минута Жоржиньо се възползва от пространството пред себе си и отправи изстрел от далечна дистанция. Топката обаче мина високо над напречната греда на Николай Михайлов. В 29-ата минута Рубен Пинто се възползва от грешка в защитата на Левски и подаде към Али Соу. Гамбиецът реши да рискува и стреля от много малък ъгъл, но топката излезе в аут.

В 37-ата минута Давиде Мариани си пробва късмета с мощен изстрел по земя от около 25 метра. Вратарят на "червените" Витаутас Черниаускас обаче блесна с великолепна намеса.

В 40-ата минута Станислав Иванов проби добре по крилото и подаде към Костов, който се намираше около точката на дузпата. Нападателят обаче не успя да отправи изстрел. Така първото полувреме завърши без голове.

През втората част темпото на игра започна да навлиза в традиционното за подобен вид дерби. В 48-ата минута Станислав Иванов преодоля Божидар Чорбаджийски и бе на път да се измъкне сам срещу вратаря, но бе спрян от резервата Стойчо Атанасов.

В 50-ата минута  Кристиян Малинов беше намерен в полето на Левски. Халфът се възползва от оставеното му пространство и шутира технично към далечния ъгъл, но неточно.

В 56-ата минута се стигна до доста спорно положение. Рубен Пинто проби отляво и опита да подаде към точката на дузпата. Топката срещна ръката на Седрик Унтонджи, но съдията Драгомир Драганов остана безмълвен.

В 70-ата минута "червените" поведоха в резултата. Тиаго Родригес шутира от пряк свободен удар, топката рикошира в тялото на Иван Горанов и остави безпомощен Николай Михайлов.

В 81-ата минута Давиде Мариани центрира опасно от свободен удар. Чорбаджийски успя да изчисти, но бе близо до автогол. В 84-ата пък Левски остана с човек по-малко на терена, след като Нуно Рейш получи втори жълт картон.

В 86-ата минута Евандро Да Силва оформи крайния резултат в мача. Футболистът остана непокрит при ниско центриране от свободен удар на Тиаго и от непосредствена близост се разписа за 0:2. 

Левски - ЦСКА 0:2

Голмайстори: Тиаго Родригес (70'), Евандро Да Силва (86')

Левски: Николай Михайлов, Живко Миланов, Седрик Унтонджи,  Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Илия Юруков (Мартин Райнов 60'), Станислав Иванов, Давиде Мариани (Мартин Петков 83'), Паулиньо, Станислав Костов (Валери Божинов 71')
Треньор: Георги Тодоров

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов (Стойчо Атанасов 45+3'), Божидар Чорбаджийски, Нуно Томаш, Жеферсон, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Енрике Рафаел (Жанио Бикел 80'), Тиаго Родригес, Жоржиньо (Евандро Да Силва 61'), Али Соу
Треньор: Добромир Митов

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Миланов, Рейш, Петков (Левски); Малинов, Чорбаджийски (ЦСКА)
Червен картон: Рейш (Левски)