Лудогорец продължи победната си серия в българската футболна Първа лига, след като победи трудно Витоша Бистрица с 2:0 като домакин. Разградчаните водят с актив от девет точки, а Левски и Черно море са с по две по-малко на второто място след три кръга.

Нелогично за развитието на мача като цяло, първото положение беше за Витоша. Бистричаните стигнаха до нарушение в страни от вратата на домакините си и Мартин Станкев намери непокрития Георги Амзин, но неговият удар беше твърде неточен.

Лудогорец реагира моментално. Вратарят Николай Георгиев обаче изнесе великолепен мач и първо спаси много опасен шут на Мавис Чибота в 15-та минута, а в 39-та отрази и удар до гредата на Дан Битон.

Секунди по-късно стражът на гостите спаси нов опасен шут на израелския нападател, който не успя да уцели вратата и в последните секунди на първото полувреме.

Дан Битон продължи да бъде основната заплаха за Витоша и през второто полувреме. Той пусна страхотно подаване към Мавис Чибота в 50-та минута, а той отигра ситуацията със задната част на главата си и не успя да уцели вратата.

Конгоанецът опита да преодолее Георгиев и в 59-та минута, но и в тази ситуация вратарят спаси силен и опасен шут на нападателя.

Георгиев не беше безгрешен през всичките 90 минути. Той не успя да улови лек удар на Дан Битон след малко повече от час игра, но негов съотборник изпревари нападателите на домакините за загубената топка и я изчисти.

Вратарят на бистричаните се реваншира в 67-та минута, когато Якуб Швиерчок получи шанс да се разпише от чиста ситуация, но Георгиев отрази неговия изстрел с глава.

Витоша се огъна в 79-та минута. Нова атака на Лудогорец привидно завърши с избито центриране на Георгиев, но топката попадна в Якуб Швиерчок, а той финтира защитник на бистричаните и вкара за 1:0 в полза на Лудогорец.

Лудогорец спечели мача с 2:0 с гол втори гол на Якуб Швиерчок в 90-та минута, с което шампионите запазиха първото си място в efbet Лига след три кръга.

Лудогорец - Витоша - 2:0

Голмайстори: 

1:0 Якуб Швиерчок 79
2:0 Якуб Швиерчок 90

Лудогорец: Пламен Илиев, Дан Битон (84-Серкан Юсеин), Якуб Швиерчок, Станислав Манолев, Мавис Чибота, Светослав Дяков (73-Димо Бакалов), Драгош Григоре, Джордан Икоко, Стефан Баджи, Козмин Моци и Вандерсон (73-Джорди Лукоки).

Витоша: Николай Георгиев, Тодор Гочев, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Георги Амзин, Александър Христев, Георги Купенов (87-Григор Долапчиев), Теофилос Курупис (73-Ваньо Иванов), Лъчезар Котев, Мартин Станкев (84-Запро Динев) и Четин Садула.