Още по темата

 

Козмин Моци е гласен за директор в Лудогорец, пише „България днес". Румънецът в момента не е в оптимална форма, а и годинките му се понатрупаха, като вече гони 35. Треньорът Стойчо Стоев показа, че все по-малко ще разчита на опитния бранител, поне на терена.

Моци е големият любимец на собствениците на разградските „орли" Кирил и Георги Домусчиеви още отпреди пет години, когато застана на вратата срещу Стяуа, хвана дузпите и класира Лудогорец за Шампионската лига.

„Моци е недосегаем на „Лудогорец Арена". Вече не може да се разчита на него във всеки мач, но само треньорът Стойчо Стоев има право да решава кога ще го ползва. Шефовете вече мислят да го назначат на директорска длъжност, най-вероятно по спортно-техническата част. В Разград никой не си представя, че Моци ще си тръгне, а и една от трибуните на стадиона носи неговото име", разкрива източник на медията.

Бранителят стана герой с двете спасени дузпи срещу Стяуа през лятото на 2014 година, но сега записва антирекорд именно с удари от бялата точка. При успеха с 5:0 срещу ТНС негов изстрел бе отразен от вратаря Харисън. Така Моци става първият футболист в историята на българския футбол, който има вече 3 изпуснати дузпи в евротурнирите.

Досега той делеше непрестижното първо място с Емил Спасов, който има два пропуска за Левски - срещу Уотфорд (1983/84) и Днепър (1984/85).