Още по темата

 

Яцек Гoралски е трудно да бъде харесан като футболист. Но трябва да го уважаваш", написа журналистът Марек Вавржиновски от полското издание Sportowefakty. 
 
„Той показва своята полезност в националния отбор. Аз лично не познавам привърженик, който би могъл да се влюби в Гуралски. Честно, признавам, че мразя този тип играчи, но смятам, че са необходими", пише полякът., цитиран от "Меридиан мач" 
 
„По едно време Гoралски беше наблюдаван от няколко клуба от английската Чемпиъншип. Изглежда, че той най-добре ще пасне там. И въпреки това, никой от разузнавачите не постави „плюс" към името му.
 
Западният футбол се отклонява от този вид играчи. Западният футбол иска нещо повече. Игрови умения, ето защо Гoралски трябва да се задоволи с играта в Източна Европа", продължава анализът. 
 
По-нататък Вавржиновски пише, че играчът на Лудогорец се бори за място в полския национален отбор с Матеуш Клих. Според автора, това е абсурдно, тъй като Клих е „техничен играч, интелектуалец на терена,способен да играе с топката непредвидимо". 
 
Гoралски пък е наречен „класически резач", играч от серията „топката може да премине, но играч не може", „бултериер".