Помощник треньорът на Лудогорец Алекси Желязков коментира утрешното гостуване на ЦСКА Москва в мач от Лига Европа.

Разградчани търсят задължителна победа в Русия, тъй като два кръга преди края положението в група "Н" е напечено. Лидер е Еспаньол с 10 точки, "орлите" имат 6 т., Ференцварош е с 5 т., а ЦСКА с 1 т. В последния етап Лудгоорец приема унгарците и сблъсъкът най-вероятно ще е директен за класиране напред.

"Колкото по-бързо успеем да се класираме напред, е по-добре за нас, защото предстоят мачове за първенството. Зависими сме от още един мач, а най-добрият вариант е всичко да приключи, но сме готови да се противопоставим на ЦСКА Москва", започна Желязков.

"Дзагоев е един отличен играч с много богат опит. Доста време не е играл и се съмнявам да бъде на 100%, но ЦСКА изповядва силно колективен футбол, така че едва ли е зависим от отсъствието, или присъствието, на един играч.Мачът с Еспаньол беше голям шамар за нас, но както казах вече, в отбора ни има опитни играчи. Спокоен съм, след като видях как реагираха те на тренировките. Това беше един мач, дори загуба с 0:6, но той дава три точки. Психологическата нагласа оказваше влияние, но играчите бързо излязоха от това положение", добави още той.

"Убеден съм, че мотивацията в ЦСКА (Москва) ще е огромна, а те ще искат реванш от нас заради резултата, който стана в Разград (б.р. - 5:1 за Лудогорец). Искам да потвърдя думите на Гончаренко, че имаме 20 готови футболисти. Те трябва да са готови и да излязат да играят - няма незаменими хора. Най-нормалното нещо е в групата да има трима вратари, когато пътуването е далечно. Това е специфичен пост, така че е нормално да имаме трима вратари в подобен мач", завърши Желязков.