Още по темата

 

Системата за видеоповторения VAR ще дебютира официално в България утре, когато Лудогорец приема Интер в мач от 1/16 финалите на Лига Европа. Техниката вече е в Разград, а по-късно днес ще бъде тествана за двубоя.

VAR системата е разположена в два буса, а видео реферите от Испания Хуан Мартинес Мунуера и Диего Барберо ще се настанят в единия от тях, където ще алармират за грешки.

Мониторът, който съдията Карлос Дел Серо Гранде ще гледа ако се наложи, е разположен на сектор "А" на стадиона, до стария тунел и зад скамейката на гостите, където утре Антонио Конте ще дава напътствия на Интер.

Бусовете са свързани към системата на телевизията (БНТ), която ще излъчва мача. Това са всички 13 камери плюс специалната система за голлиния, която е инсталирана още преди 2 години в Разград. Допълнителни камери няма.

Идеята е по този начин VAR да работи и в българското първенство, пише Фокус. Към VAR ще бъде включена и специалната система за следене на голлинията, която бе монтирана още за двубоя с Милан преди две години.