Верея - Левски, мач от 18-ия кръг на Първа лига, стадион "Трейс Арена", съдия Стефан Апостолов, днес от 15:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски

Вратари: Боян Йоргачевич, Иван Чворович

Защитници: Веселин Минев, Сърджан Лукин, Александър Александров, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Виктор Генев, Мики Орачев

Халфове: Галин Иванов, Роман Прохазка, Джереми де Ноойер, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Хеан Деса, Божидар Краев

Нападатели: Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи, Илиан Мицански

Прогнозата на Gol.bg:

Левски продължава гонитбата с лидера в Първа Лига Лудогорец с никак нелеко гостуване в Стара Загора. "Сините" излизат на стадион "Трейс Арена" срещу новака Верея, един от най-коравите домакини в първенството.

Тимът на Елин Топузаков изостава на шест точки разградчани, които обаче имат и отложен мач с последния Монтана, така че на практика разликата е девет пункта. Затова Левски трябва да гони задължителна победа в Стара Загора.

"Сините" с голяма мъка се върнаха на победния път с 1:0 срещу Славия, но като игра все още са далеч от това, което искат феновете и ръководството. Все още невъзстановен от контузия е опорният халф Георги Костадинов.

В титулярния състав ще се завърне защитникът Димитър Пиргов, който бе наказан в предишния кръг. Не се очаква Топчо да прави други сериозни промени. Отново в атака ще се разчита на триото Аниете, Нар, Адениджи.

В лагера на Верея няма никакви кадрови проблеми и треньорът Александър Томаш ще заложи на обичайния състав с Сукуна на върха на атаката, подпомаган от Момчил Цветанов и Еуженио по крилата. Привидно Левски е фаворит в двубоя, след като в първия мач през сезона разби съперника си на "Герена" с 4:0.

Сега обаче "сините" ги чака доста по-тежка битка. Верея един от най-силните домакини, като в осем мача има шест победи (всичките със суха мрежа), равен и загуба от шампиона Лудогорец. В миналия кръг прекъснаха серия от шест двубоя без загуба (3 успеха и 3 равенства).

Стабилната защита и опасните контри са големите оръжия на треньора Сашо Томаш досега през сезона и отново с тях ще се бори фаворита Левски.

Старозагорци имат сили да се опрат на "сините", които ще трябва покажат съвсем друго лице от последните мачове, за да вземат трите точки. Равенство с размяна на голове изглежда по-вероятният изход.

Резултат: 1:1