Борусия (Дортмунд) - Лайпциг, среща от първия кръг на германската Бундеслига, стадион "Сигнал Идуна Парк", 19:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Като цяло се очертава един доста интересен мач и за двата тима на старта, на новия сезон в Бундеслигата.

Това ще бъде и първия официален мач на Лусиен Фавър начело на домакините, като той няма да може да разчита на контузения младок Якоб Ларсен, както и на Мариус Волф, който също страда от травма, която получи по-рано през седмицата.

Новото лятно попълнение Аксел Витцел по всяка вероятност ще седне на пейката за първия си мач. Гостите от Лайпциг от своя страна ще бъдат без Марсел Халстенберг и Кевин Кампъл, които са контузени.

Все пак добрите новини при тях са, че Марсел Сабитцер и Жан-Кевин Аугустин ще се завърнат в строя и ще бъдат на линия за мача днес. И двамата имаха проблеми, които обаче вече са зад гърба им. 

Прогнозите са, че домакините ще имат предимство за тази среща, но не трябва да се забравя, че и гостуващият тим е доста коварен. 

През миналия сезон двата тима врътнаха реми 1:1 в Лайпциг, а на този стадион "биковете" спечелиха с 3:2. Последният успех на рурците над този противник датира от февруари 2017 година, когато на "Сигнал Идуна Парк" тимът победи с 1:0. 

Нашата прогноза за този мач е същия минимален успех за Борусия.

Прогноза: Борусия - Лайпциг 1:0