Ювентус - Киево, мач от 24-ия кръг на Серия А. "Ювентус Стейдиъм", Торино, 16:00 часа българско време. Съдия: Паоло Валери

В миналия кръг Ювентус не успя да стигне до победата едва за четвърти път в 23-те си мача в Серия А този сезон. Треньорът Конте остана бесен, защото бианконерите изтърваха успеха в 94-ата мин. Той "награди" своите с извънредна тренировка на следващия ден, за което бе смъмрен публично от бившия треньор на Юве Фабио Капело, който се изказа срещу подобни наказателни мерки.

Киево се бори за оставане в елита със зъби и нокти, но напоследък няма особен успех в тези си опити. Веронци спечелиха едва 3 т. в последните си 8 мача, макар че завършиха наравно в гостуванията на Интер и Наполи.

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Касерес, Огбона, Пелузо, Бонучи, Лихщайнер
Халфове: Погба, Маркизио, Пирло, Падоин, Асамоа, Видал, Исла
Нападатели: Тевес, Джовинко, Йоренте, Освалдо, Куалярела

Контузени: Бардзали, Киелини, Вучинич, Пепе  
Наказани: няма
Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Огбона – Лихтщайнер, Маркизио, Пирло, Видал, Асамоа – Джовинко, Тевес

КИЕВО

Групата за мача
Вратари: Пуджони, Агаци, Скуици
Защитници: Сардо, Фрей, Канини, Бернардини, Драме, Клейтън, Рубин
Халфове: Бентивольо, Радованович, Хетемай, Мбайе, Гуана, Гуаренте, Купиш
Нападатели: Стоян, Теру, Обина, Палоски, Пелисиер

Контузени: Даинели, Ригони

Наказани: Цезар

Вероятен състав (5-3-2): Пуджони – Сардо, Фрей, Канини, Бернардини, Драме – Бентивольо, Радованович, Хетемай – Стоян, Теру

Прогноза на Gol.bg:

Една от перлите в състава на Ювентус – Погба, ще остане на пейката заради равенството с Верона в миналия кръг. Така италианският национал Маркизио ще получи шанс за изява, което напоследък му се случва все по-рядко. В защита в отсъствието на контузените Бардзали и Киелини ще играят Касерес и Огбона. Антонио Конте не може да разчита още на Вучинич и Пепе. Според "Тутоспорт" на пейката ще остане и Йоренте за сметка на Джовинко.

Треньорът на Киево Еудженио Корини призова своите да се мобилизират за тежкото гостуване на шампионите. Той обаче не може да разчита на наказания защитник Бощян Цезар, на колегата му Даинели и на халфа Ригони, които са контузени. В нападение може да започне януарското попълнение Адриан Стоян.

Киево има само една победа над Ювентус в Серия А от 21 мача. Балансът в Торино е 7 победи за бианконерите и 3 равенства. Те обаче дойдоха в последните пет гостувания на Летящите магаренца срещу Старата госпожа.

Киево никога не е успявал да запази мрежата си суха на чужд терен срещу Ювентус и това едва ли ще се случи точно сега. Най-малкото защото шампионите ще бъдат максимално мотивирани да заличат лошия привкус, останал заради изпуснатата победа срещу Верона в миналия кръг.

Резултат: Ювентус – Киево 3:0