Аугсбург - Байерн Мюнхен, двубой от 1/8-финалите за Купата на Германия. Стадион "СГЛ Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Боатенг, Данте, ван Буйтен, Алаба, Рафиня, Кирхоф, Контенто

Халфове:  Кроос, Гьотце, Мартинес, Робен, Вайзер, Тиаго Алкантара, Хойберг, Рибери

Нападатели:  Мюлер, Манджукич

Контузени: Бадщубер, Швайнщайгер, Шакири, Писаро


Прогноза на Gol.bg:

Двата тима се изправят за трети път един срещу друг за купата на Германия. През миналия сезон мюнхенци спечелиха с 2:0 като гости на същата фаза, а преди 30 години разпиляха своя опонент с 6:0 на неговия стадион във втори кръг.

Последната победа на Аугсбург над петкратния европейски първенец е през 1961 година, в мач от Оберлига Зюд, когато по-големият от двата баварски тима търпи поражение с 1:3.

В последните 12 мача във всички турнири Байерн редовно побеждава своите баварски "братовчеди". Освен това най-успешният германски клуб не е допускал гол срещу Аугсбург в продължение на 427 минути.

Домакините няма да могат да разчитат тази вечер на Калсен-Бракер и Ян Моравек. първият има контузия в коляното, а вторият - мускулна травма. Вратарят Алекс Манингер пък отпада от групата заради болки в гърба.

В редиците на гостуващия тим до последно под въпрос ще бъде Франк Рибери, който се завърна със счупено ребро след важния мач-бараж на Франция срещу Украйна. Капитанът Филип Лам вече е възстановен от мускулната си контузия, но навярно ще остане на пейката.

Наставникът на Байерн Пеп Гуардиола вече обяви, че за него това е най-важният мач през декември. В Мюнхен не крият, че искат отново да играят на финала за трофея в Берлин и навярно тази вечер ще е поредната крачка към изпълнението на тази цел.


Резултат:  Аугсбург - Байерн Мюнхен  0:2