Барселона - Валядолид, двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Инаки
Защитници: Пике, Ленгле, Вермаелен, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле, Боатенг
Контузени: Рафиня, Артур
Извън групата: Тодибо, Мурийо, Сампер
Назад с подготовката: Силисен, Юмтити


Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза в търсене на задължителна победа след издънката миналата седмица (0:0 срещу Атлетик в Билбао) и кръг по-рано (2:2 с Валенсия). Авансът пред Атлетико Мадрид беше увеличен на седем точки, но пък Реал Мадрид излезе втори и се доближи на шест пункта от шампионите.

"Блаугранас" не познават вкуса на поражението в 37 от последните си 38 домакински мача в първенството, като в последните осем мача тук реализира задължително поне по две попадения.

Напълно очаквано домакините имат добри показатели срещу този съперник, печелейки девет от последните десет мача във всички турнири. В осем от последните десет мача на този стадион Валядолид глътна поне по два гола.

Напоследък прави впечатление, че момчетата на Ернесто Валверде стегнаха отбраната си, записвайки седем "сухи мрежи" в последните си десет мача от Ла Лига.

И двата отбора не се намират в най-доброто си състояние, защото Валядолид спечели само веднъж в последните 10 кръга и е само на три точки над зоната на изпадащите. Гостите спечелиха два пъти в последните 14 кръга и са отборът с най-слабата атака в шампионата, като срещу тях излиза най-мощното нападение.

Барселона се намира в серия от три поредни равенства във всички турнири (две за първенство и едно за купата) и за трети път този сезон няма победа за такъв период от време. Тази вечер обаче едва ли ще станем свидетели на нова изненада.


Резултат: Барселона - Валядолид 3:0