Бреша - Милан, мач от 34-ия кръг на Серия А. Стадион "Марио Ригамонти", Бреша,  20:00 часа българско време.


МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Рома, Абате, Антонини, Бонера, Легроталие, Папастатопулос, Тиаго Силва, Йепес, Дзамброта, Амброзини, Боатенг, Емануелсон, Фламини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Ван Бомел, Берета, Касано, Робиньо

Контузени: Индзаги, Неста, Янкуловски, Пато

Наказан: Ибрахимович

Вероятен състав: Абиати, Абате, Тиаго Силва, Йепес, Дзамброта, Гатузо, Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг, Касано, Робиньо



Прогноза на Gol.bg:
Милан се нуждае от 9 точки до края на сезона, за да вземе титлата в Серия А за първи път от 2004 г. "Росонерите" водят с 6 точки пред Наполи, а до края има 5 кръга. При равенство в точките независимо дали с Наполи или Интер, Милан ще е шампион.

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри описа мача с Бреша като най-важния за отбора му през сезона. "Росонерите" наистина са съвсем близо до спечелването на първа титла от 2004 г. насам. В последните 5 кръга отборът се нуждае от 3 победи.

За мача с Бреша се завръщат доста от играчите, които бяха в лазарета. На вратата ще бъде отново Абиати, който преодоля контузията, заради която не игра срещу Палермо за купата. Абате, Йепес и Дзамброта се завръщат в отбрана. Ван Бомел и Гатузо ще заемат местата си в полузащита.

Единственият проблем е в атака. Там единствените здрави играчи са Робиньо и Касано, които ще са партньори. Ибрахимович е наказан и не може да играе, а в групата попадна младокът Берета.

Бреша е в битката за оцеляване. Отборът има само 1 победа в последните 9 мача. Бреша има само 1 победа в последните 17 мача с Милан и едва ли ще увеличи успехите си този път.

Резултат: Бреша - Милан 1:3