Манчестър Юнайтед - Брюж, първа среща от плейофите за влизане в груповата фаза на „Шампионска лига“. Стадион: "Олд Трафорд", съдия: Дениз Айтекин (Германия), 21:45 часа.

Манчестър Юнайтед се завърна в Шампионската лига след едногодишно изгнание и сега е на прага на групите на най-комерсиалния футболен турнир в света. "Червените дяволи" имат невероятен опит в подобни битки и едва ли ще имат проблеми да се справят с Брюж.

Юнайтед ще се бори със зъби и нокти за своето място в групите на Шампионската лига и всичко друго освен влизането в тях ще е пълен провал за червените. От доста години насам на Манчестър Юнайтед не им се е налагало да играят плейофи за да се класират за участие в престижния турнир и сега ще направят и невъзможното отново да се докоснат до многото пари в турнира.

През настоящия сезон на Висшата лига „червените дяволи“ записаха две победи за изминалите два кръга. Първо победиха Тотнъм с 1:0, а след това се наложиха със същият резултат над Астън Вила. В предстоящия мач Луис ван Гаал няма да може да разчита на защитника Фил Джоунс, който е получил кръвен съсирек и се нуждае от време за лечение.

Има голяма вероятност холандският специалист да заложи на същите 11 футболисти, които започнаха срещу Астън Вила. Възможно е да направи само една промяна, като на мястото на Майкъл Карик в средата на терена да стартира Бастиян Швайнщайгер.

Титулярният вратар от миналия сезон Давид де Хеа попадна в групата на тима за срещата, но едва ли ще бъде титуляр заради разногласията, които има с мениджъра в последно време. Брюж е неясен съперник за Юнайтед, след като това е първата среща между тези два отбора в историята.

Треньорът на гостите Мишел Пройдом е запознат с Маруан Фелаини от периода, в който двамата се засякоха в Стандарт Лиеж.  За да достигнат този кръг белгийците отстраниха Панатинайкос и ще подходят със самочувствие. Брюж стартира разколебано сезона, след като само в рамките на първите 3 кръга на Юпилер лигата записа по един от всички възможни резултати във футбола (победа, равенство и загуба).

Брюж участва в груповата фаза без прекъсване от сезон 2008 до сезон 2013. Миналия сезон белгийският тим достигна до 1/4-финалите в Лига Европа, но бе отстранен от финалиста Днипро. Белгийците са много стойностен отбор и не бива да бъдат подценявани. Прогнозата ни е за предпазлив футбол с малко голове и минимална победа за Юнайтед.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Брюж 1:0