Лече - Милан, мач от 20-ия кръг на италианската Серия А, стадион "Виа дел Маре", 21:45 часа българско време.

Милан продължава да води в класирането на Серия А, но в последния кръг едва измъкна 4:4 у дома срещу Удинезе. След победата снощи Интер е на 8 точки от лидера и има мач по-малко. Сега предстои трудно гостуване в Лече, където домакините спечелиха 4 от деветте си мача.

Групата за мача на Милан: Амелиа, Рома, Ди Фабио, Абате, Антонини, Бонера, Неста, Папастатопулос, Йепес, Одо, Тиаго Силва, Гатузо, Амброзини, Фламини, Зеедорф, Меркел, Страсер, Пато, Робиньо, Касано, Ибрахимович

Контузени: Индзаги, Боатенг, Пирло, Дзамброта, Янкуловски, Абиати

Вероятен състав: Амелия, Абате, Неста, Тиаго Силва, Бонера, Гатузо, Амброзини, Фламини, Зеедорф, Пато, Ибрахимович

Прогноза на Gol.bg:

Милан отново ще може да разчита на Алесандро Неста в защита, което е добра новина за росонерите, след като отбраната пусна 4 гола срещу Удинезе. Продължава да отсъства вратаря Абиати и на негово място пак ще е Амелия. Тандем в атака ще бъдат Пато и Ибрахимович.

Касано още не е готов физически да бъде титуляр и отново ще е на пейката. Той обаче се оказва огромно оръжие, защото в двата мача, в които влезе като резерва даде 3 асистенции и то за 37 минути игра общо.

Милан по традиция играе трудно в Лече, където не е печелил от 2002 г. В последните 4 мача на "Вия дел Маре" южняците спечелиха веднъж, а три срещи завършиха наравно. Все пак Лече има най-слабата защита, която е допуснала 36 гола. Като добавим, че тя се изправя срещу най-силното нападение в Серия А (34 гола за Милан), може да се очаква победа с резултат за гостите.

Резултат: Лече - Милан 0:3