Испанецът Пеп Гуардиола пое Манчестър Сити през лятото, но вече успя да влезе в историята на клуба и на Висшата лига.

Той се превърна в едва четвъртия мениджър, спечелил първите си четири мача в първенството. Това стана факт след успеха с 2:1 над градския съперник Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Преди това "гражданите" подчиниха Уест Хям (3:1), Сток Сити (4:1) и Съндърланд (2:1).

С това постижение в момента могат да се похвалят само Жозе Моуриньо, Гус Хидинк и Карло Анчелоти. Мениджърът на Челси Антонио Конте може да се изравни с тях, ако утре лондончани победят като гост Суонзи.

Освен това Пеп стана и първият треньор на Сити, който печели първите си шест мача начело на отбора. Освен гореспоменатите победи, отборът от "Етихад" надделя с 1:0 и 5:0 над Стяуа Букурещ в плейофите на Шампионска лига.

Интересното е още, че Гуардиола е печелил всичките си дебютни гостувания срещу основните съперници на отборите си – освен днешния успех, още с Байерн срещу Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк" с 3:0 и с Барселона на "Сантяго Бернабеу" срещу Реал Мадрид – разгромното 6:2.

И за капак испанецът има само една загуба от големия си опонент Жозе Моуриньо в последните десет мача – общият баланс е пет победи, четири равенства и споменатото поражение.