Пеп Гуардиола прие сравнително спокойно равенството с Бърнли, като обяви, че Манчестър Сити е направил един от най-добрите си мачове от сезона. 

Серия от пропуски, върхът от които бе положението на Рахийм Стърлинг, при което той не успя да вкара от 2 метра, доведе до 1:1 и загубени 2 точки за Гражданите. Наставникът обаче запази спокойствие и не обвини своя футболист. 

„Това е футболът. Рахийм пропусна чисто положение, но това се случва. Срещу Саутхемптън вкара в 96-ата минута, сега не успя. Не е първият случай, в който някой не успява да вкара от добра ситуация, а и в този мач като цяло ние направихме твърде много пропуски. Просто не бяхме прецизни в решителните моменти пред гола” отчете Гуардиола. 

„Аз обаче съм доволен от цялостното ни представяне, защото цялостно изиграхме един от най-добрите си мачове за сезона. В тази игра обаче са важни головете, ние не успяхме да вкараме повече от съперника и затова загубихме две точки” добави той и естествено се оплака от липсата на играчи. 

„Просто нямахме повече футболисти. Няколко души са контузени и можехме да запишем само 17. Можех да повикам някой от втория отбор, който обаче имаше мач в петък, а и нямаше да играе. За мен обаче е важно, че въпреки проблемите доминирахме и това ми дава спокойствие” каза още Пеп.