Базел - Манчестър Сити, първа среща от 1/8 финалите на Шампионската лига, стадион "Санкт Якоб Парк", начало 21.45 часа.

Последните 10 срещи на Базел във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Манчестър Сити във всички турнири: Общо 8 победи, 1 равенство и 1 загуба. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Манчестър Сити е тотален господар този сезон във Висшата лига и докосва титлата. "Гражданите" обаче са сила и в Европа, като са смятани за абсолютен фаворит в срещите с Базел. Всичко друго освен победа за Сити ще е изненада.

Все пак Базел не трябва да бъде подценяван. Швейцарците бяха в една група с друг английски гранд - Манчестър Юнайтед, който дори победиха веднъж. Трябва да се отбележи, че този сезон Базел не доминатор в Швейцария и дори заема второ място след Йънг Бойс.

Сити записа пет победи и една загуба в груповата фаза и сега Пеп Гуардиола ще се цели в нови успехи. Трябва все пак да се отбележи, че "гражданите" записаха двете си загуби през целия сезон, като гости - срещу Шахтьор в Шампионската лига и срещу Ливърпул във Висшата лига.

Англичаните вкарват гол след гол и демонстрират красив и атакуващ футбол. Аут от срещата за Сити са Бенджемин Менди, Габриел Жезуш, Лерой Сане и Фабиан Делф. През уикенда Сити спечели с 5: 1 срещу Лестър.

Очакванията са за здрав футбол, с множество положения. Базел ще се стреми да руши и да насочи вниманието си повече в защита, докато Сити отново ще се развихри в атака. Прогнозата ни е за победа на гостите.

Резултат: Базел - Ман Сити 1:2