Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че очаква "гражданите" да прогресират в бъдеще. Специалистът не крие задоволството си от представянето на своя отбор. Каталунецът добави шеговито, че на моменти иска убие защитника Бенджамин Менди.

"Доволен съм. Наистина съм доволен. Съставът ни наистина е голям, но не всички играчи успяха да наберат форма. Съвместните тренировки не бяха много до момента, така че съм доволен, защото показахме отличен футбол. Разбира се, ние по-добре се познаваме един друг след двете години работа.

Имахме нужда да подобрим своето движение след мача с Челси, но нашето желание бе да тичаме, тичаме и да тичаме така, както го правехме през миналия сезон.

Арсенал има нов мениджър след повече от 20 години. Собствениците им продължават да поддържат своя проект. За това съм много доволен от начина, по който победихме. Това е голям комплимент за нашия отбор.

В същото време имам усещането, че все още можем да се подобрим. Ние трябва да интегрираме Менди в колектива. Понякога ми се иска да го убия, а понякога си казвам: "Уау, какъв играч имаме. Той ни дава енергия, но също така той трябва да подобри много игрови моменти. Трябва да се научи да играе с един-два други способи", каза Гуардиола.