Манчестър Сити разби с 3:0 Фулъм на "Етихад" и записа лесна победа, с която продължава гонитбата с Ливърпул за първото място.

"Мърсисайдци" имат пет победи от пет мача или 15 точки, докато "гражданите" са с две по-малко. Головете за Сити мушнаха Сане (2), Силва (21) и Стърлинг (47).

Като цяло Сити тотално контролираше мача, създаде дузина голови положения, заби три гола и заслужено си взе победата и трите точки.

Момчетата на Пеп Гуардиола продължават да са абсолютни господари на "Етихад", където не са губили в последните си вече шест мача. От своя страна пък Фулъм няма победа над Сити в последните шест срещи между двата отбора.


Срещата започна вихрено, като в самото начало Фулъм можеше да вкара, но Андре Шурле стреля в аут. Още в ответната атака Сити поведе. Тогава Фернандиньо намери Лирой Сане и той опъна мрежата на лондончани за 1:0.

В петата минута домакините стигнаха до ново положение, но този път Рахийм Стърлинг пропусна целта. "Гражданите" продължиха да натискат и да създадат положение след положение пред вратата на Фулъм.

В 11-ата минута удар на Серхио Агуеро бе спасен, а четири минути по-късно Рахийм Стърлинг отблизо стреля в аут.

Последва нов пропуск на Агуеро, за да дойде 21-ата минута, когато Давид Силва бе точен за 2:0 и още повече даде увереност и успокоение на съотборниците си.

До края на полувремето Сити тотално контролираше мача и дори можеше да вкара и трети гол, но с пропуски се отчетоха Силва и Агуеро. Пред Фулъм се откри само един шанс, но Шурле не бе точен.

Второто полувреме започна с нов гол за домакините. В 47-ата минута Серхио Агуеро асистира на Рахийм Стърлинг и той направи 3:0. Последваха нови положения за "гражданите", но Сане и Агуеро се отчетоха с пропуски.

Постепенно темпото на игра падна, като домакините правилно задържаха топката и спокойно разиграваха в средата на терена. В 60-ата минута Сити стигна до нов шанс, но Фернандиньо не успя да вкара.

В 72-ата минута Давид Силва се освободи и стреля от движение, но до гредата. Последваха и пропуски на Стърлинг и Бернардо Силва. До края Сити изцяло контролираше мача и заслужено си взе победата и трите точки.

Манчестър Сити - Фулъм 3:0

Голмайстори:

1:0 Сане (2)
2:0 Силва (21)
3:0 Рахийм Стърлинг (47)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Отаменди, Лапорт, Делф, Фернандиньо, Д. Силва, Б. Силва, Стърлинг, Сане, Агуеро 

Фулъм: Бетинели, Кристи, Одой, Моусън, Йохансен, Сери, Макдоналд, Шюрле, Митрович, Вието, Сесеньон