Манчестър Сити с лекота удари с 3:0 Шахтьор в Украйна и записа важна победа в група "F" на Шампионската лига. Головете на "Донбас Арена" забиха Давид Силва (30), Аймерик Лапорте (35) и Бернардо Силва (70).

С тази победа англичаните вече имат шест точки, докато Шахтьор е с две. Като цяло Сити тотално доминира и заслужено си взе мача, като дори можеше да спечели с доста по-убедителен резултата.

От своя страна украинците разочароваха и с нищо не показаха, че заслужават да вземат нещо от тази среща. Това бе и първа загуба за украинците на собствен терен от представители на "Албиона".


Ман Сити започна мощно мача и още в началото натисна здраво домакините пред наказателното им поле. В 4-ата минута Бенджамин Менди се освободи от защитата на Шахтьор и стреля остро, но прати топката в аут.

Десет минути по-късно Габриел Хесус получи топката на границата на пеналт, но отново не се стигна до гол. "Гражданите" продължиха да натискат и да доминират.

В 21-ата минута с пропуск се отчете отново Хесус. В ответната атака домакините можеха да вкарат с първото си положение, но тогава Майкон бе блокиран от играч на Сити.

След половин час игра се случи и най-логичното, като Давид Силва опъна мрежата на украинците за 0:1. Пет минути по-късно гостите набутаха и второ попадение.

Кевин де Бройне намери Аймерик Лапорте, който с глава направи 0:2. До края на полувремето Сити тотално доминира и изпусна ново положение чрез Габриел Хесус.

Второто полувреме започна с нов шанс за гостите. В 49-ата минута Риад Марез навърза защитата на Шахтьор, но не успя да вкара. Десет минути по-късно отново той се озова на чиста позиция, но стреля в аут.

Последва и пропуск на Габриел Хесус. След един час игра бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес се освободи и стреля, но топката мина до гредата.

В 70-ата минута се получи класически резултат. Риад Марез намери Бернардо Силва и той вкара за 0:3. Малко по-късно Марез отново пропусна да отбележи.

Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена. До края не се случи нищо запомнящо се и Сити заслужено си взе победата и трите точки.