Манчестър Сити - Родъръм, мач от третия кръг на ФА Къп. Стадион "Етихад", 16.00 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Мурич, Отаменди, Стоунс, Зинченко, Уокър, Фодън, Гюндоган, Де Бройне, Сане, Марез, Жезус
Контузени: Браво, Мангала, Менди
Наказан: Делф

Родъръм: Прайс, Рагет, Аджайи, Маток, Вайнър, Уайлс, Манинг, Воукс, Форд, Уилямс, Проктър
Контузени: Потър, Васел
Наказан: Тауел


Прогноза на Gol.bg:

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола със сигурност ще направи куп промени след важната победа над Ливърпул, която костваше много сили на английския първенец. Бернардо Силва и Фернандиньо тичаха като за норматив и днес ще получат заслужен отдих.

В редиците на домакините контузени са вратарят Клаудио Браво и защитниците Елаким Мангала и Бенжамен Менди, докато Фабиан Делф изтърпява наказание. В лагера на гостите с травми са Дарън Потър и Кайл Васел, докато Ричард Тауел е наказан.

Манчестър Сити отпадна шокиращо рано (пети кръг, 0:1 срещу Уигън през февруари) в турнира през миналия сезон и сега със сигурност ще иска да стигне колкото се може по-далеч. Тимът вече е само на четири точки зад Ливърпул във Висшата лига след кошмарна поредица около Коледа и настроението в играта на "небесно-сините" се завърна.

Родъръм удари Престън с 2:1 в първия ден от годината, но изпитва трудности и се намира точно над чертата в Чемпиъншип, като преди това беше в серия от 9 поредни мача без победа. Разликата в класите между днешните съперници е крещяща, но ФА Къп има своя особен чар и във всеки кръг може да избухне истинска бомба откъм изненадващ резултат.

Сити отбеляза поне по два гола във всеки един от последните си 11 домакински мача във всички турнири и огневата мощ на отбора е повече от впечатляваща. Втородивизионният тим е най-слабият гост сред 24-те участника в Чемпиъншип, защото няма нито една победа (4 ремита и 9 поражения) навън в 13 гостувания.


Резултат: Манчестър Сити - Родъръм 4:0