Манчестър Сити победи с 1:0 Уест Хям в двубой от 28-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Етихад".

Лондончани трябва да са доволни от резултата, след като футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола наложиха тотална доминация в средата на терена през първото полувреме, но така и не успяха да разпечатат вратата на "чуковете".

През втората част "гражданите" продължиха да контролират случващото се на терена, редувайки положение след положение пред вратата на Лукаш Фабиански и заслужено стигнаха до попадение, благодарение на Серхио Агуеро (59'), който се разписа от дузпа.

Така Сити вече е с актив от 68 точки на второто място в класирането и продължава да е с една по-малко от Ливърпул, който разнищи Уотфорд с 5:0 в среща, която се игра по същото време. Уест Хям пък е 10-и с 36 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nwpgAkRpW7w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Логично, още след първия съдийски сигнал домакините се настаниха трайно в половината на "чуковете" и първи стигнаха до опасност в 5-ата минута. Давид Силва се понесе в наказателното поле, правейки прекрасно двойно подаване с . Напук на всичко, испанецът не успя да се разпише, след като нацели гредата.

В 26-ата минута Серхио Агуеро се включи добре в пеналтерията и получи хитър пас, преди да шутира към вратата. Ударът му обаче беше блокиран от Диоп, който геройски се изпречи на аржентинеца.

"Гражданите" продължиха да контролират случващото се на терена, като притежанието на топката около 30-ата минута отбеляза респекриращо съотношение - 82:18 в полза на манчестърци.

В 33-ата минута Николас Отаменди бе близо до гола. Защитникът успя засече центриране от ъглов удар и с глава насочи кълбото към вратата. Кълото обаче мина покрай дясната греда. 

До края на първото полувреме футболистите на Сити неуморно правеха опити да разпечатат вратата на Лукаш Фабиански, но това така и не се случи. Играчите се оттеглиха на почивката при нулево равенство и 11:0 общ брой удари в полза на домакините.

През втората част гостите стигнаха до първата си опасност пред вратата на Сити. Това се случи в 51-ата минута, когато Фелипе Андерсон получи опасно подаване в наказателното поле и отправи диагонален изстрел в левия ъгъл на вратата. Едерсон обаче внимаваше и изби.

В 58-ата минута "гражданите" получиха правото да изпълнят дузпа, след като Бернардо Силва бе повален на земята в наказателното поле. Серхио Агуеро се нагърби с отговорността и хладнокръвно се разписа - 1:0.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/33Bb7Nt5PJg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

В 65-ата минута Рахим Стърлинг се оказа непокрит в пеналтерията и стреля по посока на вратата. Фабиански успя да парира удара. Вратарят показа блестящи умения и при добавката на Давид Силва и спаси отбора си от втори гол.

В 78-ата минута прекрасна атака на Сити завъши с подаване на Агуеро към Стърлинг с петичка в опасна близост до вратата. Бързоногият британец опита да отбележи, но ударът му бе блокиран от Фредерикс.

Манчестър Сити - Уест Хям 1:0

Голмайстори: Серхио Агуеро (59' д.)

Сити: Едерсон, Данило, Компани, Отаменди, Зинченко, Гюндоган, Д. Силва, Де Бройне, Марез (Стърлинг 55'), Сане (Б. Силва 58'), Агуеро (Фодън 85')
Мениджър: Пеп Гуардиола 

Уест Хям: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Джонсън (Сабалета 64'), Обианг, Райс, Антонио, Насри (Лансини 46'), Андерсон (Диангана 77'), Керъл
Мениджър: Мануел Пелегрини

Манчестър, стадион "Етихад"
Съдия: Стюърт Атуел
Жълти картони:  Фредерикс, Антонио (Уест Хям)