Венсан Компани ще бъде играещ треньор на белгийския Андерлехт, след като по-рано днес потвърди, че напуска Манчестър Сити. 

Той си тръгва от „Етихад” след 11 сезона в отбора и серия трофеи, последният от които спечелен вчера след 6:0 във финала за ФА Къп срещу Уотфорд. 

Сега Компани се завръща в Андерлехт с договор за 3 години, след като тръгна именно от белгийския гранд към големия футбол, преминавайки в Хамбургер през 2006-а. 

„Реших да прегърна ново предизвикателство в Андерлехт, където ще бъда играещ треньор. Искам да споделя знанията си за играта със следващите поколения от клуба. Това може да ви изненада, но това е едно от най-страстните решения, които съм взимал някога” написа Компани във Фейсбук. 

„Като футболист израстнах в Андерлехт, като от 6-годишен съм в този клуб. Целта е да изградим идентичност базирана върху атрактивен и атакуващ футбол, какъвто практикува Манчестър Сити” отбеляза още ветеранът, който наскоро е получил предложение да стане играещ треньор от собственика Марк Куке и спортния директор Михаел Ферсхурен.