Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани обяви в профила си във Фейсбук, че напуска клуба. Белгиецът добави, че скоро ще съобщи и бъдещите си планове.

33-годишният централен бранител се разделя с "гражданите" след 11 години в клуба и куп спечелени отличия, в това число и първият в историята на английския футбол при мъжете домашен требъл от титла, купа на Англия и купа на Лигата.

"Манчестър Сити ми даде всичко. Опитах се дам обратно колкото можех. Не всеки ден обаче се случва да затвориш толкова важна глава, представяйки толкова велик клуб и неговите традиции по такъв страхотен начин", написа Компани, който в събота вдигна над главата си купата на Англия.

"Сега обаче дойде моментът да си вървя", пише още Компани, който не пропусна да благодари на съотборниците си, на мениджъра Пеп Гуардиола и екипа му, както и на собственика шейх Мансур.

Венсан Компани премина в състава на Манчестър Сити през 2008 година и остана последният играч в клуба, привлечен преди идването на арабските собственици, извели "гражданите" до върха в английския футбол.