В Манчестър Сити получиха нов проблем преди ключовото гостуване на Ливърпул в неделя. 

Титулярният вратар Едерсон няма да играе, заради мускулна травма получена в мача с Аталанта в сряда, така че на негово място ще стартира Клаудио Браво, който за последно бе титуляр в шампионата през май 2018-а, а в Италия бе изгонен. 

„Едерсон няма да може да играе в неделя. Колко дълго ще отсъства? Не знам. Имаме обаче друг силен вратар и с Браво спечелихме Купата на Лигата и ФА Къп. Той е страхотен страж и има и много мачове и за Чили” обясни Гуардиола. 

„Защо да не съм уверен в своите играчи? Смятам, че не бих искал да съм футболист, ако моят мениджър ми няма доверие. Виждам всеки ден на тренировките колко е добър, така че няма да загубим с присъствието на Клаудио. Кариерата му е впечатляваща, спечели и Копа Америка, така че той е страхотен и топ, топ вратар” добави Пеп. 

Неговият тим не може да си позволи загуба, тъй като тогава разликата до Ливърпул ще се увеличи на 9 точки, но наставникът запазва спокойствие. 

„Много хора казват, че ако паднем всичко свършва, но в крайна сметка до края остават много мачове и аз искам да се борим до последно. Естествено ще стане по-трудно, ако паднем. Ливърпул е много стабилен, но сезонът е дълъг и всичко може да се случи” каза още Гуардиола.