Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е един от тримата треньори, за които шефовете на Байерн Мюнхен мислят през последните дни, гръмна списание "Шпорт Билд".

Както е известно, баварският колос усилено си търси нов наставник след уволнението на Нико Ковач в началото на месеца.

Гуардиола водеше Байерн от 2013 до 2016 година, но изненадващо реши да си тръгне и да поеме "гражданите". Напоследък все по-усилено се говори, че каталунецът може да напусне Острова следващото лято, защото вече не е щастлив в Манчестър.

Другите два варианта пред босовете на Байерн са Ерик тен Хаг (Аякс) и Томас Тухел (ПСЖ), но и двамата вече заявиха, че не смятат да напускат отборите си.

"Един ден ще се върна в Германия, навярно отново в ролята на треньор", бе заяви Гуардиола през 2016 година, когато се раздели с германския колос.

Според германските медии Пеп често лети до Мюнхен, където все още има луксозно собствено жилище. Той се намира в добри отношения с шефовете на Байерн и постоянно ласкае клуба в различни интервюта.

Анализатори в Германия и Англия са на мнение, че езикът на тялото на Гуардиола през последните седмици говори за напрежение и нищо чудно той да прекрати английската си авантюра в края на четвъртия й сезон.

"Гражданите" изостанаха на цели девет точки от Ливърпул в борбата за титлата след едва 12 изиграни кръга този сезон, след като паднаха от мърсисайдци с 1:3 в дербито миналия уикенд. Каталунецът изпусна нервите си и ръкомахаше гневно към арбитъра Майкъл Оливър.

Предполага се, че Гуардиола ще направи последен опит да спечели Шампионската лига със Сити и при нов провал е твърде вероятно да си стегне багажа.