Рахийм Стърлинг защити Джо Гомес, който снощи бе освиркван от част от феновете, когато влезе през второто полувреме при победата на Англия над Черна гора със 7:0. 

Както е известно двамата се скараха сериозно в понеделник като едва не се сбиха заради което футболистът на Манчестър Сити бе изваден от тима за сблъсъка с балканците. Въпреки че двамата изясниха отношенията си, някои от привържениците явно смятаха, че футболистът  на Ливърпул и виновен за него. 

„На всички фенове на Англия искам да кажа, че желанието ми бе да оставим тези неща в миналото, но сега ще трябва да говоря отново. Трудно ми бе да видя как мой съотборник бе освиркван за нещо, заради което аз бях виновен. Джо не е направил нищо нередно и не мога да приема такова отношение, особено след като той работи страшно усърдно на тренировките. Приемам пълната отговорност и последствията от случилото се и смятам, че това е нещо, което трябва да кажа“ написа Стърлинг в Туитър. 

Селекционерът Гарет Саутейт също осъди поведенията на част от феновете като обяви, че Гомес не е виновен за нищо, но за пореден път изтъкна, че в отбора всички са единни и между играчите няма проблеми.