Манчестър Сити удари с 1:0 Шефилд Уензди на "Хилзбъроу" и успя да се класира на 1/4 финалите за ФА Къп на Англия. Единственото попадение в мача заби Серхио Агуеро (53).

Така момчетата на Пеп Гуардиола ще продължат защитата на трофея, който спечелиха преди година.

Трябва да се отбележи, че Гуардиола бе направил половин дузина промени в стартовия си състав в сравнение със спечеления финал срещу Астън Вила за купата на Лигата преди дни, но това не попречи на "гражданите" да си вземат победата.

Играчите на домакините заслужават само суперлативи за представянето си, но не си повярваха, че могат да поднесат сензация и в крайна сметка загубиха и напускат надпреварата. 


Срещата започна с атаки за гостите от Сити, но "гражданите" така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

В тези първоначални минути домакините много правилно се защитаваха, като затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на Агуеро и компания. Най-чистото положение дойде едва след половин час игра.

Тогава Агуеро направи страхотно подаване към Жезус, но той не успя да прати топката в мрежата на Уензди. Малко по-късно момчетата на Пеп Гуардиола бяха близо до попадението, но Отаменди прати топката в напречната греда, след като засече с глава подамане на Марез.

До края на полувремето с пропуск се отчете и Джон Стоунс, който от чиста позиция не успя да вкара с глава.

Втората част започна с нови атаки на Сити. В 47-ата минута Давид Силва пусна хитро към Агуеро, който стреля, но отново не последва гол.

Три минути по-късно "гражданите" треснаха нова греда, като този път Менди нямаше шанс да опъне мрежата. Логичното се случи в 53-ата минута, когато гостите най-после вкараха.

Тогава Менди изведе Агуеро и той не сгреши - 0:1. Последва пропуск и на Марез. Последваха спокойни минути, като "гражданите" задържаха топката и не даваха почти никакви шансове на домакините.

Към края играчите на Уензди се хвърлиха в атака, но нямаха шанс за гол и така Сити си взе победата и е в следващата фаза на турнира.

Шефилд Уензди - Ман Сити 0:1

Голмайстор: Агуеро (53)

Шефилд Уензди: Уилдсмит, Палмър, Йорфа, Бьорнер (46'-Лийс), Фокс, Пелупеси, Банън, Лий (63'-Хънт), Мърфи, Форестиери (56'- С.Флетчър), Да Круз 

Манчестър Сити: Браво, Кансело, Стоунс, Отаменди, Менди, Родриго, Д. Силва, Бернардо, Марез, Жезус, Агуеро