Манчестър Сити е играл добре, въпреки загубата в дербито от градския съперник Юнайтед с 0:2. 

Това обяви Пеп Гуардиола, макар че тимът бе далеч от най-добрите си представяния и не създаде чак толкова много положения. Наставникът обаче отказа да критикува вратаря Едерсон. 

Две грешки на стража помогнаха на Червените дяволи да отбележат и двата си гола, а с това да нанесат 7-а загуба в първенството на Гражданите. 

„Добър мач. Играхме добре. Позиционната ни игра бе на ниво. Все пак най-вече през първото полувреме не всичко се получаваше и трябваше да бъдем малко по-агресивни. Допуснахме гол, който можехме да избегнем. След почивката се подобрихме. Поздравления за Юнайтед“ заяви Гуардиола. 

„Цялостно мисля, че играхме добре и в двете полувремена. В крайна сметка качеството на съперниците също трябва да се вземе под внимание. Едерсон направи някои спасявания и той е изключителен вратар. Вие не правите ли грешки? Аз не съм тук, за да съдя играчите си. Такива неща се случват. Той ще се възстанови, защото е страхотен вратар“ добави той. 

„В крайна сметка играхме добре. Не става въпрос за липса на мотивация, а за липса на концентрация. Поведението на отбора бе на ниво, просто грешки се случват. Доволен съм, въпреки че загубихме, защото се справихме добре. Когато не съм доволен ще ви кажа“ изтъкна още Пеп.