Пеп Гуардиола похвали отбора си след убедителната победа над Арсенал с 3:0, с която Манчестър Сити поне за кратко отложи тържествата за титлата на Ливърпул. 

Гражданите надиграха съперника, като бяха улеснени и от неадекватните действия на Давид Луис и пропуснаха да спечелят и по-убедително. 

„Доволен съм от представянето ни. Видях, че тимът е в добро състояние, което е добре преди следващите срещи. В началото започнахме с много енергия и движение и всеки искаше топката. Имахме достатъчно шансове, но бе важно да вкараме преди почивката, което много ни помогна“ заяви Гуардиола. 

„Изиграхме този мач с мисъл и за следващия. Аймерик Лапорт отсъстваше дълго поради травма и идеята да дадем на определени играчи по 50-60 минути на терена, което и стана“ добави той. 

Наставникът съобщи и че младия защитник Ерик Гарсия е в съзнание, след като бе пометен от вратаря Едерсон и остана на земята около 8 минути, преди да бъде изнесен на носилка с обездвижен врат. „Притеснени сме. Той е в съзнание, но ще трябва да изчакаме за повече подробности относно състоянието му. Предстоят още тестове“ съобщи Гуардиола.