Мениджърът на Манчестър Юнайтед може да си отдъхне малко, след като "червените дяволи" удариха с 2:0 Байтън за ФА Къп и успяха да се класират за 1/2 финал в турнира. Головете в мача забиха Лукаку (37) и Матич (84).

Юнайтед победи, но отново не впечатли с играта си, като на моменти дори гостите диктуваха играта и само неумението им да вкарват спасиха домакините.

Така "червените дяволи" поне частично се реваншираха пред феновете си, след като през седмицата бяха изритани от Севиля от Шампионската лига.

По този начин Моуриньо все още може да спечели трофей този сезон и това да е ФА Къп, който грабна през 2007 година, като наставник на Челси. За последно Юнайтед вдигна тази купа през 2016 година под ръководството на Луис ван Гаал.

Гостите от Брайтън заслужават само суперлативи за представянето си. "Чайките" елиминираха последователно Кристъл Палас, Мидълзбро и Ковънтри, за да стигнат до 1/4-финалната фаза за пръв път от 32 години, но там паднаха от Юнайтед, срещу който нямат победа от 1982 година. 


Срещата започна много здраво, въпреки че се играеше при тежки атмосферни условия на "Олд Трафорд". Изненадващо гостите от Брайтън натиснаха в първоначалните минути, в които домакините се бяха прибрали в собствената си половина.

Постепенно Юнайтед взе инициативата и наложи преса. Момчетата на Жозе Моуриньо вдигнаха темпото и атаките към вратата на гостите се заредиха една след друга, но без сериозни голови положения.

Така за половин час не се стигна до нито един точен удар, което поизнерви леко феновете по трибуните. В 33-ата минута Марсиал и Мата разцъкаха технично, последва удар на Мата, но топката срещна тялото на играч на гостите.

Последва и удар на Крис Смолинг, който забърса външната страна на гредата. Малко по-късно Брайтън изпусна уникална възможност. След ъглов удар Люис Дънк се извиси и стреля с глава, но Ромеро спаси.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Неманя Матич центрира отляво към Лукаку, който с глава направи 1:0. До почивката срещата се водеше основно в средата на терена.

Гостите започнаха надъхано второто полувреме и можеха да изравнят, но последователно изпуснаха чрез Локадия. Трябва да се отбележи и добрите намеси на Ромеро, който определено спаси Юнайтед от гол.

В тези минути Брайтън изцяло доминираше и владееше инициативата, но така и не успяваше да опъне мрежата на домакините, които бяха твърде припряни и изнервени.

След час игра "чайките" стигнаха до ново положение, но отново Локадия изпусна. Това изнерви Жозе Моуриньо, който се принуди на няколко пъти сериозно да се скара на играчите си.

Така се стигна до 84-ата минута, когато Матич вкара за 2:0 и реши мача, което сериозно успокои Моуриньо и класира Юнайтед на 1/2 финал в турнира.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БРАЙТЪН 2:0

Голмайстори:

1:0 Лукаку (37)
2:0 Матич (84)

Юнайтед: Ромеро; Валенсия, Байи, Смолинг, Шоу; Матич, Мактоминей; Мата, Лингард, Марсиал; Лукаку

Брайтън: Крул; Скелото, Дънк, Дъфи, Зутнер; Грос, Каял, Прьопер; Локадия, Уйоа, Марч