Някои футболисти на Манчестър Юнайтед са били уплашени по време на мача за ФА Къп срещу Брайтън снощи. 

Червените дяволи не блестяха, но биха с голове на Лукаку и Матич и се класираха за полуфиналите на турнира, но след мача Специалния не бе доволен и постави под въпрос характера и класата на мнозина, макар и без да уточни по имена. 

„Предпочитам да кажа тези, които се справиха много добре. Матич бе като остров от характер и качество. Някои от футболистите бяха уплашени. Според мен това е във връзка с личностните качества, увереността и класата“ заяви той след мача. 

„Когато слънцето свето ярко и печелиш мачове всеки играч е добър и силен. Когато обаче е тъмно и студено и резултатите са лоши, не всеки има качествата да играе на ниво. Усетих, че някои искат да бъдат сменени, но нямаше какво да губя“ добави Моуриньо, като похвали младия Скот Мактомини. 

„Скот изигра най-лошия си мач  за нас, тъй като направи много грешки, но той със сигурност има характер, така че е за Манчестър Юнайтед. Затова вместо да го критикувам му казах добри неща, тъй като той не се страхуваше. Лук Шоу и Валенсия не бяха агресивни, така че на почивката трябваше да сменя единия от тях и реших това да бъде Люк, тъй като поне Антонио се позиционираше както трябва. Люк обаче не бе на ниво“ каза още Моуриньо.