Героят за Англия Джеси Лингард заяви, че иска да запази мястото си в състава и за световното първенство, а с подобно представяне със сигурност ще го направи. 

Младокът вкара снощи първия си гол с националния екип, за да донесе първата победа на Трите лъва над Холандия от 1996-а година, като тимът успя да се наложи с 1:0 в Амстердам. Естествено след мача той бе повече от доволен. 

„Това е един от най-добрите моменти в кариерата ми, може би дори най-добрият. Винаги е удоволствие и чест да бележа и да го направя с националния екип беше наистина прекрасно” заяви младокът. 

„При гола се опитах да бъда концентриран, имах достатъчно време и ударът се получи. Разбира се, че искам да бъда в Русия и в крайна сметка когато работиш получаваш награда за труда си. Затова аз ще продължа да работя и ще видя къде ще ме отведе всичко” добави той. 

Лингард се наслаждава и на много добър сезон за Манчестър Юнайтед, като има 13 гола на сметката си и то без да бъде твърд титуляр в отбора. Силен край на кампанията за Червените дяволи със сигурност ще го остави в сметките на Гарет Саутгейт за Мондиала.