Манчестър Юнайтед врътна реми 1:1 с мексиканския Клуб Америка в първата си подготовка от предсезонното турне в САЩ, която се игра във Финикс. 
 

Жозе Моуриньо така и не можеше да разчита на много от основните си футболисти, като част от тях са участвали на Мондиала в Русия и съответно получиха по-дълга почивка, а Алексис има визови проблеми, които го спряха да пътува с тима. 

Като цяло и двата тима имаха своите шансове през първото полувреме, а Мата разтресе дясната греда в 15-ата минута и пропусна да даде аванс на тима си в резултата. 

Лий Грант направи дебют под рамката на вратата на тима и се наложи да се намесва на няколко пъти след набезите на мексиканските футболисти, които изглеждаха доста по-свежи от своя противник в началото. Мартин откри за Америка в 60-ата минута, след като засече с глава фантастично центриране в наказателното поле.

Все пак английският гранд стигна до изравнителен гол в 78-ата минута чрез Мата, който с хубав удар през меле от футболисти матира противниковия страж и му вкара топката между краката, за да оформи ремито. 

Клуб Америка - Манчестър Юнайтед 1:1
1:0 Мартин 60
1:1 Мата 78

Съставът на Манчестър Юнайтед: Грант, Марсиал, Мактоминей, Валенсия, Перейра, Мичел, Смолинг, Мата, Бейи, Шоу, Ерера (Тюанзеб, Гомеш, Уилямс, Гарнър, Хамилтън, Фосу-Менса, Дармиан, Перейра, Гринууд, Чонг