Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс изригна срещу Жозе Моуриньо и дори заяви, че е силно изненадан, че португалецът още не е уволнен. 

Специалния се изпокара с някои от зваздите на тима, начело с Погба и Санчес, което няма как да се не се отрази и на резултатите и тимът направи най-лошото си начало на сезон от 29 години. За Скоулс няма съмнение какви мерки трябва да се вземат. 

„Силно съм изненадан, че Моуриньо оцеля след загубата от Уест Хям, когато представянето бе крайно лошо. Той непрекъснато обвинява футболистите, а и  недоволства от шефовете, че не са му осигурили това, което иска. Смятам, че не може да контролира това, което говори и пречи на клуба“ заяви Скоулс в студиото на „БТ Спорт“ около мача с Валенсия. 

Рио Фърдинанд също смята, че главният виновник за ситуацията е Жозе. „Подобно поведение не е правилно. Хората искат победи, а това може да стане само със здрава работа. Това е в основата един тим да бъде успешен. Този отбор обаче не го притежава, а виновен за това е човекът на върха, мениджърът. Всичко зависи от него“. 

Двамата бивши играчи на Юнайтед не са съгласни с критиките на Жозе към защитата и смятат, че тези играчи нямат необходимите качества, за да изнасят топката. „Неговите отбори никога не са играли така. Те винага са били солидни в защита, но не са практикували тотален футбол. С такива изказвания не виждам как футболистите ще имат самочувствие“ заяви Скоулс. 

„Не искам да бъда в отбор, в който мениджърът ще говори по този начин за мен“ изтъкна Рио.