Манчестър Юнайтед спечели поне още малко време на мениджъра си Жозе Моуриньо, след като обърна Нюкасъл с 3:2 в крайно драматичен сблъсък на „Олд Трафорд“ от 8-ия кръг на Висшата лига.  

Свраките водеха с 2:0 до 10-ата минута и катастрофата за Червените дяволи изглеждаше пълна, след като гостите пропуснаха и още положения. 

В последните 20 минути обаче, домакините намериха сили да вкарат цели три гола,  последният дело на резервата Алексис Санчес и по този начин се добраха до невероятно ценния успех, демонстрирайки фантастичен характер. 

Да, играта не бе впечатляваща и проблемите в защита се видяха отново, но точките бяха най-важни и с 13 тимът на Моуриньо е в малко по-добра позиция. Нюкасъл остава  в дъното само с 2 точки. 

Началото на двубоя бе повече от шокиращо за домакините, които изостанаха още в 7-ата минута, когато Кенеди вкара за гостите. След тъч бразилецът бе изведен на скорост, смени посоката срещу Ашли Йънг и с майсторски удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата. 

И ако това не бе достатъчно 3 минути по-късно нещата изглеждаха като катастрофа, защото Свраките вкараха отново. Този път топката стигна до Йошинори Муто, който правеше първия си старт за тима, той се завъртя и стреля остро с левия крак, оставяйки без реакция Давид де Хеа – 0:2. 

Шелви също тества вратаря на домакините с далечен удар, с който испанецът се справи. Домакините опитаха да натиснат и в 22-ата минута стигнаха до брилянтен шанс. Лукаку центрира отлично отдясно, Рашфорд засече с глава от чиста позиция, но на сантиметри покрай вратата. Това обаче бе едно от малкото положения за тях. 

Муто пропусна да вкара нов гол за Нюкасъл, когато в 34-ата минута стреля отблизо с глава, но Де Хеа спаси. Малко след това Ласелс прати топката над вратата, след като остана непокрит, а в 40-ата минута гостите можеха да получат дузпа за игра с ръка на Йънг, но реферът не отсъди такава. В добавеното време Червените дяволи също поискаха наказателен удар, но и те не го получиха. 

На почивката Моуриньо пусна и Фелайн и в 50-ата минута Матич пропусна да реализира отблизо, след като удар на Погба бе избит от Дубравка. След това Рашфорд не бе точен. Нюкасъл пък контраатакуваше и Кенеди стреля неточно от добра позиция по диагонала. 

В игра за Юнайтед влезе и Алексис, но Мата бе този, който върна интригата, когато в 70-ата минута изпълни отлично пряк свободен удар и реализира 2-ия си гол за сезона. 

Попадението обаче вдъхнови Червените дяволи. Фелайни накара Дубравка да прави спасяване, а след това вратарят на Нюкасъл разочарова и Смолинг. В 76-ата минута обаче,  Погба отклони с пета към Марсиал и французинът изравни с удар в близкия ъгъл. 

Нюкасъл обаче можеше бързо да си върне преднината, след като Диаме остана непокрит при едно центриране, но не съумя да уцели топката както трябва и пропусна да вкара. След това пък Матич едва не си отбеляза автогол при едно центриране на Шелви от корнер. 

В 90-ата минута обаче, „Олд Трафорд“ избухна. Домакините разиграха добре, Ашли Йънг центрира и Алексис Санчес, за когото също се говори, че е в конфликт с Моуриньо, засече с глава, за да направи невероятния обрат пълен. 

Манчестър Юнайтед – Нюкасъл 3:2
 
0:1 Кенеди 7
0:2 Муто 10
1:2 Мата 70
2:2 Марсиал 76
3:2 Санчес 90
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Баи (19 Мата), Смолинг, Шоу, Мактомини (46 Фелайни), Матич, Погба, Рашфорд (66 Алексис), Лукаку, Марсиал
Нюкасъл: Дубравка, Йедлин, Ласелс, Фернандес, Манкийо, Ричи, Шелви, Диаме, Кенеди (68 Мърфи), Перес (89 Хоселу), Муто (78 Атсу)