Жозе Моуриньо е лесна мишена, но всъщност главните виновници за ситуацията в Манчестър Юнайтед са играчите. Това обяви Уейн Руни, който коментира положението в бившия си клуб. 

Червените дяволи стартираха слабо сезона, атмосферата в тима е лоша и макар и за това отговорност да носи и Моуриньо за положението на терена и резултатите вината е на футболистите. 

„Ситуацията за Юнайтед наистина е тежка. Кампанията започна лошо и мениджърът отнесе много критики, но както казах и преди време, играчите също трябва да понесат отговорността си, защото те са тези, които трябва да се представят по-добре“ заяви най-добрият реализатор в историята на Юнайтед. 

„Наистина мениджърът е способен да направи много неща, но играта зависи изцяло от футболистите. Лошите резултати вероятно се дължат на съвкупност от много неща, но Жозе просто е лесна мишена. Някои от футболистите трябва да се представят по-добре“ добави Руни. 

„Беше същото и когато Луис ван Гаал беше тук. Той бе критикуван много, но още тогава казвах на момчетата, че ние трябва да се справим по-добре. При Ван Гаал стратегията бе отлична, но ние не я изпълнявахме както трябва“ каза още футболистът на Ди Си Юнайтед.