Ромелу Лукаку обяви, че е готов в бъдеще да заиграе в Италия и по всичко изглежда, че гледа към Ювентус, който Манчестър Юнайтед ще срещне на два пъти в Шампионската лига в следващите седмици. 

Белгиецът е важна част от състава на Червените дяволи, с които има договор до лятото на 2022-а година, но явно мисли и за бъдещето. 

Той говори пред „Гадзета дело Спорт” и бе запитан дали в бъдеще е отворен да заиграе в Италия, на което отговори: „Защо не? Надявам се, че ще се случи”, като не спести похвалите си по адрес на Ювентус. 

„Проектът на Юве е страхотен и всяка година те стават все по-силни. Без съмнение те са сред може би трите най-силни отбора в Европа. Разполагат с отличен треньор и прекрасни играчи във всяка една зона. Кристиано Роналдо се откроява, но вижте и останалите. Пауло Дибала става все по-добър, а на мен лично много ми допада Дъглас Коста”. 

Лукаку естествено се надява, че нещата в Манчестър Юнайтед ще се подобрят и тимът ще тръгне нагоре след серията лоши резултати. Той има 4 гола от началото на сезона, но последният бе в средата на септември срещу Уотфорд.