Манчестър Юнайтед ще опита да привлече звездата на Уест Хем Марко Арнаутович, като за целта се готви да плати 50 млн. паунда. „Червените дяволи“ продължават да изпитват немощ в атака и според „Мирър“ австриецът е набелязан от Жозе Моуриньо за решение на проблемите.

29-годишният нападател има 5 гола за „чуковоте“ от началото на сезона, но с игрите си прикова интереса на големите клубове. Изданието твърди, че Арнаутович е наясно с интереса на Юнайтед и няма нищо против да смени Лондон с Манчестър.

Моуриньо и Арнаутович вече са работили заедно – в Интер през сезон 2009/2010. Австрийският нападател пък не крие желанието си да премине в по-голям клуб. Наскоро той заяви: „Аз съм на 29 години, в най-добрата ми възраст. На всички е ясно, че искам да се конкурирам с най-добрите, но за тази цел вярвам безрезервно на брат ми“.

Даниел Арнаутович бе в основата на трансфера на брат си от Стоук Сити в Уест Хем за 25 млн. паунда през лятото на 2017 г. Ако сделката стана факт, бъдещето на Алексис Санчес на „Олд Трафорд“ ще изглежда повече от неясно. 29-годишният чилиец прибира рекордната заплата от 505 хиляди паунда на седмица, а този сезон има едва три гола или средно по гол на 508 минути.